1 вересня це -

понеділок

Яким чином написати, підготувати і провести захоплюючий сценарій Першого дзвоника?

Яким чином написати, підготувати і провести захоплюючий сценарій Першого дзвоника?

Сценарій для першого дзвоника скласти можна, дотримуючись запропонованими правилами.

1. Ні за що не пишіть у власний сценарій побитої примітивщини: білочки, котики, карабасы-барабасы і т. д. Уподобання дітей змінюються, і якщо Ви придивитеся, то побачите, що у сучасних дітей зовсім інші смаки, ніж у нас з Вами!
сценарій першого дзвоника в школі
Сценарій Першого дзвоника

2. Вирішили в такому випадку зупинитися на іменитому Гаррі Поттера? Тут, також є особливі нюанси - бездумні копії не сподобаються. Результат абсолютно не той, коли не застосована ні комп'ютерна обробка, немає тих декоративних елементів, що використовували в кінофільмі.



3. У Вашій пам'яті зберігся якийсь сюжет з дитячої книги? Якщо це що-небудь типу Айболита, тоді не думайте про успіх. Вихід є - звернутися за допомогою до самим діткам: які в них захоплення, які на полицях у них є книги, що дивляться.

4. Спілкування з дітьми Вам дасть відповіді на всі Ваші запитання, Ви зможете визначити, які саме герої їм цікаві, поцікавтеся його думкою про те, яким повинен бути сценарій Першого дзвоника.

5. Подумайте і визначте, кому Ви можете довірити, і на кого можна покластися під час процесу. Яка Ваша сюжетна лінія, слід подумати саме на цьому етапі, як і про примірних сценах і діях.

6. Чудово сьогодні сприймається дорослою та дитячою публікою суміш стилів і жанрів. Наприклад, об'єднання "Колобка" з "Термінатором". Складеться відмінна сюжетна лінія, яка своєю нестандартністю обов'язково припаде до душі всім - дітям і батькам.

7. Думаєте, що краще взяти за основу фільм (книжку), який подобається діткам, в такому випадку пам'ятайте про ефект "випередження", тобто, створіть продовження обраної книги або кінострічки у власному сценарії Першого дзвоника!

8. Існує інший спосіб, він неодмінно зробить ваш сценарій успішним. Мова йде про кінофільмі (казці, грі комп'ютерної...) тільки переробленої. І діти, і дорослі обов'язково оцінять гідно ваших героїв, повірте!

9. Враховуйте, що дитяче свято - це до того ж і музичний супровід, танці. Під час вибору керуйтеся не своїми смаками та уподобаннями (про це вже згадувалося вище), а дитячими! Поговоріть з дітьми, і поясніть, що вони воліють з музики, що із задоволенням ставлять на свої мобільні телефони.

10. Створіть дружну команду! Ви, природно, можете зробити самі, щоправда, варто так перепрацьовувати? З командою весь процес стане багаторазово веселіше, не кажучи вже про продуктивності!

Відео "Свято Першого дзвоника у школі"
Вірші для сценарію Першого дзвоника у школі

Іду я в школу
Іду я в школу, в перший клас,
Машинки любі, не до вас!
Крокують поряд малюки,
Несуть в портфеликах книжки

І так вже поспішають —
Ще мить — і позлітають!
У дівчаток іграшки в руках,
А у хлопців пустощі в думках.

Дзвінок, як сурма грає,
До класу закликає.
Зітхаю тихо, бо напевне,
І старість прийде тут до мене.

Але найважче, на мій погляд,
Весь час дівчат терпіти поряд!