1 вересня це -

суботу

Як написати, підготувати і провести цікавий сценарій Першого дзвоника?

Як написати, підготувати і провести цікавий сценарій Першого дзвоника?

Вам слід просто-напросто знати 10 запропонованих нижче правил, щоб написати сценарій Першого дзвоника.

1. Білочка, Карабас-Барабас, Мальвіна і подібні їм повинні залишитися в нашому минулому, не замислюйтеся навіть зробити їх основними героями вашого сценарію. Наші дітки, давно вже, якщо Ви ще не знаєте, дивляться і читають абсолютно інші кінострічки і книги!
Сценарій Першого дзвоника в школі
Сценарій Першого дзвоника

2. Прийняли рішення у такому випадку зупинити свій вибір на відомому Гаррі Поттері? Тут теж є особливі тонкощі - бездумні копії не підійдуть. Адже відтворити ті ефекти, що і у фільмі, Ви можете виключно за допомогою комп'ютера і дорогих декорацій.



3. Ви вважаєте, що ще не все втрачено, і Ви зможете інсценувати казку "Три ведмеді", яку Ви до цих пір пам'ятаєте? Ви помиляєтеся - це виявиться досконалим провалом! Ставки варто робити на переваги сьогоднішньої дитячої публіки - яким книжкам вони віддають перевагу, іграм, мультикам.

4. Спілкування з дітками Вам зможе дати відповіді на виниклі питання, Ви зможете визначити, які саме герої їм цікаві, запитайте прямо, щоб вони хотіли б бачити в сценарії Першого дзвінка.

5. Організуйте "кістяк" групи, яку задіюєте в сценарії. Варто визначитися із сюжетною лінією, складіть перелік дій, сцен (приблизно, зрозуміло).

6. Буде вельми цікаво у випадку, якщо Ви об'єднаєте абсолютно різні стилі і жанри, таке обов'язково "вистрілить". Можна об'єднати "Термінатора" разом з "Колобком". В результаті згаданого, Ви отримаєте незвичайну сюжетну лінію, від якої будуть під враженням не суто діти, а також дорослі люди.

7. У разі, якщо все ж таки вирішите використовувати популярний фільм або ж книгу у своєму сценарії то хоча б спробуйте "спрацювати на випередження" - створіть продовження даної книги або ж кінофільму в своєму сценарії лінійки Першого дзвоника!

8. Є інший варіант, він обов'язково зможе зробити ваш сценарій вдалим. Це казка (кінофільм, книга, комп'ютерна гра та ін) на новий лад. Варто повірити на слово, таким "сучасним" героям будуть бурхливо аплодувати як діти, так і їхні тата й мами!

9. Буде чудово, якщо ви підготуєте і виступи з танцювальними номерами, і музику - без перерахованого дитяче свято не вдасться. При виборі керуйтеся не власними смаками та уподобаннями (про це вже зазначалося вище), а дитячими! Дізнайтесь, чим нині живуть дітки: що слухають, під які пісні, танцюють, які мелодії ставлять на телефон, в ролі дзвінків.

10. Не покладайте все на себе одного! Ми не будемо говорити, що Ви самі не впораєтеся, це цілком можливо, втім, навіщо ж так виснажувати себе? Команда зробить цю роботу швидше, веселіше і результат буде чудовим!

Відео "Першого дзвоника" у школі
Вірші для сценарію Першого дзвоника у школі

Перший раз — у перший клас
С. Гордієнко

Я сьогодні перший раз,
Перший раз
Йду до школи в перший клас,
В перший клас!

Свято радісне, веселе —
І у нас, і у вас.
Я крокую сам до школи
В перший клас, перший раз!

Цуценя моє, вгамуйся
І не гавкай, любий, цить,
Коли дзвоник на уроки
Продзвенить, продзвенить!